Netflixtip: DESIGNATED SURVIVOR

Et afsluttet kapitel

bogJeg har nu for sidste gang sat mine ben i Føtex på den side af skranken, hvor det gælder om at betjene kunder og ikke at være én. Efter tre år er det nu slut. Selvom det er mit eget valg, og at jeg allerede nu står med et nyt job i vente, er det faktisk en lidt underlig følelse. Jeg er ikke længere ansat i Føtex. Føtex, som jeg ellers har været i, i længere tid end jeg har gået på gymnasiet! Det har selvfølgelig kun været et fritidsjob med højst et par faste vagter om ugen. Alligevel har det budt på mange ting, både op- og nedture. Heldigvis mest op-ture! Jeg har mødt en masse nye mennesker, kollegaer såvel som kunder. Jeg har skabt bekendtskaber, venskaber og endda fundet kærligheden – hvor tosset er det ikke lige? Da jeg stod dér som en nervøs 16-årig og skar rugbrød på min allerførste vagt, mens det vrimlede med mennesker, fordi det var midt i påsken og der derfor var enormt travlt i butikken, havde jeg da aldrig forestillet mig, at jeg i løbet af min tid som ansat i Føtex skulle finde den person, som jeg snart kan fejre at have gået gennem tykt og tyndt med i to hele år. Ja, tænk engang, V var faktisk allerede en erfaren medarbejder, da jeg startede, en rigtig Føtex-haj, der havde styr på butikken. Alligevel gik der et år, før vi faldt i snak på en tilfældig tirsdagsvagt. En snak, som udviklede sig til blomstrende kærlighed. [Læs om min og V’s historie HER]

Nu står jeg her 3 år senere og er en masse erfaringer rigere, mens V stadig er ved min side. På trods af dage, hvor tingene ikke har forløbet helt som ønsket, hvor kunderne har været sure eller kollegaerne helt umulige, så har det i bund og grund været nogle gode år i Føtex. Jeg har lært meget om mig selv, om andre mennesker, om at yde service og… om brød, haha.

Jeg havde min allersidste arbejdsweekend denne weekend, hvor jeg fik krammet min chef og mine kollegaer farvel. Selvom Føtex som sagt kun har været mit fritidsjob, har mine kollegaer fortalt, at de er kede af, at skulle sige farvel til mig – ja, selv nogle af de stamkunder, som troligt har købt morgenbrød hos mig på alle mine vagter, har ønsket mig held og lykke i fremtiden og takket for flere års god service. Det er altså noget, der varmer! Det er noget af det, der har været det bedste ved at være i Føtex; at jeg har fået knyttet en form for bånd til nogle kunder. Den måde, man genkender hinanden, og kan samle en samtale op fra hvor man slap den sidst, og måske endda ligefrem joke lidt med hinanden. Det er det, der har fået mig til at smile så mange gange i løbet af en arbejdsdag. Der er bare nogle helt specielle kunder og episoder, som sætter sig fast i hukommelsen. Det er disse ting, jeg vil huske og tage med mig videre. Som fx dengang jeg fik hele køen til at grine, da jeg glædeligt udbrød “ej, det ligner jo Mickey Mouse!” efter at have pakket en rund tærte og to kokostoppe i en æske til en kunde. Han grinede så meget, at jeg fik helt røde kinder, mens han takkede mig for at være så glad og smilende. Eller som dengang en kunde kom slukøret hen til mig, fordi hun var kommet til at vælte nogle flasker med kakao inde i butikken, som var smadret ud over gulvet. Uden at tænke videre over det, sagde jeg, at det skulle hun ikke være ked af, for “man skal ikke græde over spildt kakaomælk, er det ikke det, man siger?”. Hun kunne ikke lade vær med at grine, og endte på trods af situationen med at forlade butikken med et smil.  Og så var der kunden, som kom med en pose ris, der var gået hul på, en dag jeg sad i kassen, så der var et langt spor af ris på båndet og på gulvet. Jeg spurgte ham, om han legede Hans og Grete, og han grinede bare “jaja, sikke en fantasi!”.

Føtex, selvom jeg har været frustreret, træt og irriteret over dig, så tak. Tak for erfaring, skønne kollegaer, gode kundeoplevelser og sjove firmafester. Og tak for V – han er og bliver det bedste, jeg har taget med hjem fra et supermarked 😉

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflixtip: DESIGNATED SURVIVOR