Blå Bog, minestryger & drinks på Lo-Jo's Social

Galla 2017: Den allersidste dans

img_1453Med sommerfugle i maven mødtes alle skolens afgangselever på Rådhuspladsen kl. 13 lørdag for at danse Les Lanciers og få taget billeder i storbyens omgivelser. Der var flere hundrede mennesker, som skulle danse og næsten lige så mange til at agere publikum. Vejret var helt perfekt og stemningen endnu bedre. Vi tog en hulens masse billeder og vandrede derefter gennem Strøget iført vores lange flotte gallakjoler. Der røg da også et par komplimenter og sjove kommentarer i vores retning. “God konfirmation!” var eksempelvis én af dem, haha.img_1451

Klassen havde bestilt bord på Flottenheimer i Skindergade, hvor vi spiste i fællesskab og varmede op med vin og drinks, inden vi skulle hentes af en partybus. Efter tre timer med god mad samt rød-, hvid- og rosévin i lange baner rykkede vi udenfor for at være klar til bussen. Nogle af os nåede lige i Netto for at købe forsyninger (de spiselige af slagsen – bussen var selvfølgelig med fri bar 😉 ) Jeg tror aldrig, jeg kommer til at købe riskiks og pizzasnegle i den mondering igen!

img_1463Partybussen ville hente os i Skindergade kl. 18, så da klokken blev fem over, trippede 23 rimelig utålmodige elever, som altså godt kunne bruge en kold bajer NU! Heldigvis gik der ikke længe, før man kunne fornemme lyden af en fjern bas, og så kom der ellers en bus kørende imod os. En stor sort partybus med diskolys, tonede ruder og letpåklædte damer på siden, tænker du sikkert. Men nej …  Der kom en gammel gul HT-bus! Først troede vi, at det var en almindelig bus, men at dømme efter den høje musik og teksten i vinduet med “:-) SMIL TIL VERDEN :-)” røg denne tese hurtigt til jorden igen. Altså måtte det være vores partybus – og det var det skam også. Det var selvsagt SLET ikke som vi havde forventet, og reaktionerne var lidt en blanding af forbløffelse og grineflip over dette komiske scenarie. Flere af os kunne simpelthen ikke lade vær med at grine ved synet af det, der ved første øjekast ligner en forældet version af bus 314, som kører fra Stenløse St. til Egedal Gymnasium hver morgen. Bussen var dog ganske fin indeni med siddepladser i siderne a la en studentervogn, et lille toilet plus et dansegulv på ca en kvadratmeter med dertilhørende polestang. Vigtigst af alt var der høj musik og fri bar, så vi havde en fest uden lige!

img_1444Vi stoppede kort ved Langelinie for at skyde nogle fællesbilleder i den dejlige sommersol, og så gik turen ellers mod Stenløse. Det var simpelthen alt for  sjovt i bussen, og jeg følte virkelig, at klassen havde det SÅ godt sammen. Vi sang, dansede, drak øl og Gin & Tonics, mens både temperaturen og stemningen var høj!

Da vi ankom til skolen, kunne vi allerede på afstand se, at der var proppet med mennesker omkring den røde løber, hvilket fik sommerfuglene i maven til at gå helt amok. Allersjovest var det opdage, hvordan de resterende 3.g-klasser kom i partybusser præcis som den tidligere beskrevet: store, sorte busser med tonede ruder. Og så var der os i vores gule banan. I kan nok regne ud, at det har set komisk ud!

Jeg spottede hurtigt mine forældre, som stod klar til at forevige vores gang op ad den røde løber. Jeg gik traditionen tro med Mia i hånden som gallapartner for tredje år i træk. Vi fik vinket og sendt luftkys til én af vores yndlingslærere, der havde jobbet som kommentator på balkonen, og selvfølgelig formåede jeg da også lige at snuble på turen, så der var noget at kommentere på – mega elegant og blogger-agtigt 😉 At Mia derefter tabte sin ene sko på ægte Askepot-manér, gjorde jo heller ikke ligefrem seancen mere stilfuld. Men sjovt, dét var det! Faktisk var vi så glade og oppe at køre, at det var så godt som umuligt at få et ordentligt billede af os, hvilket måske kan fornemmes på følgende billeder.img_1448

Da alle elever var ankommet, skulle der danses Les Lanciers i hallen – endnu en gang med forældre som publikum. Langt de fleste havde allerede aftalt kvadriller på forhånd og det var da også tilfældet med vores. Da musikken startede, manglede vi dog Julies partner, Simon! Han var ikke til at finde. De læsere, der kender til lanciers, ved, at det er fuldstændig umuligt at danse alle fem danse, hvis man mangler én i sin kvadrille. Derfor var det også i sidste øjeblik, at jeg løb ud til min familie og bønfaldt min 14-årige lillebror, om han ikke nok ville redde os. Emil går på privatskole, hvor man lærer lanciers, så jeg vidste, at han kunne i hvert fald fire af dansene. Han kunne vist godt se på sin søsters desperate øjne, at han ikke rigtigt havde noget valg, så han hoppede – til stor fornøjelse for mine stolte forældre –  under afspærringen og tilsluttede sig vores kvadrille. Den sidste dans, herremøllen, er den sværeste, og den havde Emil aldrig prøvet før – stakkels dreng. Dette var dog ingen hindring. Han lærte den nemlig nærmest med det samme, og vi klarede det helt perfekt. Vi var meget imponerede alle sammen, og han reddede virkelig røven på os! Der er vist en søster, der skylder pizza.

Resten af aftenen gik med skiftevis at danse lanciers i hallen og te sig åndssvag på dansegulvet ved DJ’en. Derudover var der en professionel fotograf tilstede, hvor man frit kunne få taget billeder, som man havde lyst til. Om en uges tid kan man så se billederne nede i deres butik, og købe dem, man har lyst til. Det glæder jeg mig til, da jeg fik taget en del billeder. Ja, som I nok kan fornemme, var det generelt bare en dag, hvor der blev knipset en hel del med kameraer. Og forståeligt nok, for hold nu op hvor folk bare shinede fuldstændig. Vores hjemmelavede selfie-væg, som jeg sammen med en gruppe elever havde kreeret om fredagen, blev også brugt i stor stil. Her ses jeg foran væggen med den gode Mikkel, samt to skønne damer. Som det måske kan fornemmes på både vægpynten og modellernes tilstand, er disse billeder taget i løbet af den sidste del af aftenen – altså efter partybus og fri bar 😉 img_1473

Det var overordnet en helt fantastisk dag og aften med så meget glæde, at jeg har svært ved at forestille mig, at den kunne have forløbet bedre for mit vedkommende. Det var i hvert fald en helt perfekt måde at fejre, at vi har afleveret vores sidste aflevering i vores gymnasietid! Hvor vildt lyder det ikke lige? Denne uge byder derfor også på fest og fejring, samt en masse lækre gallabilleder på min Instagram, inden vi d. 15. får offentliggjort vores eksaminer (shit) og har vores allersidste skoledag!

LÆS OGSÅ:
[Galla 2016: Rød løber, les lanciers og laksko]
img_1478

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blå Bog, minestryger & drinks på Lo-Jo's Social