Galla 2016: Rød løber, les lanciers & laksko

Lillebror er blevet konfirmeret

4D. 5. maj blev min kære broder konfirmeret. En dag, han havde ventet på og glædet sig til i laaaang tid. Kirken var fuldstændig proppet med forventningsfulde konfirmander og stolte forældre (og søskende og bedsteforældre og tanter og onkler og venner og ja, der var mange mennesker). Da vi langt om længe havde sunget salmer og præsten var færdig med at oplæse de obligatoriske småkedelige ting og sager, tog vi lidt billeder ude foran kirken. I mellemtiden trillede V op til kirken i forældrenes nye BMW (hvad den hedder mere end BMW, aner jeg ikke, men den er flot og kan køre stærkt) og i den blev lillebror hentet (som en overraskelse). Drengene fræsede væk fra P-pladsen, mens vi andre satte turen hjemad for at hente de sidste ting, inden vi kørte til stedet, hvor festen skulle holdes, som vi dagen inden havde gjort klar med borddækning og pyntet det hele i rigtig drengestil, dvs. med fodboldtema. Der stod fodbold-stearinlys, F.C. Barcelona-farvede bolcher og blomster på bordene. Derudover havde vi pyntet op med billeder i plakatstørrelser og sat en skærm op, der viste photos fra lillebrors barndom.


Da gæsterne først kom, gik dagen ellers hurtigt med den lækreste lækre mad og en hel masse sjove sange og taler. Farmand holdt traditionen tro den første tale, hvor der var anledning til både smil og rørte tårer. Jeg selv holdt en tale, hvor jeg viste billeder på skærmen, mens jeg snakkede lidt om pinlige forældre og mit og lillebrors forhold. Selvom noget af det var improviseret, gik det ganske udmærket. Gæsterne grinede og især lillebror så glad ud, hvilket jo var det vigtigste. Derudover havde V og jeg sørget for en lille quiz til brormand, hvor han fik mulighed for at vinde nogle fantastiske pinlige præmier! Vi havde valgt at lave lidt fis med ham, så han fik kondomer, en deodorant (fordi han er teenager og de lugter ofte grimt), skrabere (til at fjerne hår – i begge ender), en Breezer og en tandbørste to-go (til at rense bøjlen). Heldigvis er min bror ikke uden humor og han så ud til at nyde den fjollede quiz, der endte ud i hovedpræmien, som var hans gave fra mig og V, hvilket bestod af en ‘drengetur’ med fodboldgolf, biograftur og kæmpe burger. Jeg glæder mig til at brormand udløser gaven, så jeg kan nyde en skøn dag i selskab med mine to yndlings drenge.

2


Jeg havde inden festen lovet lillebror, at V og jeg skulle banke ham i hans livs første spil beerpong. Lillebror allierede sig med sin gode ven Marcus og så blev der ellers linet 2×6 krus op med en lille sjat bajer i (de skulle jo ikke risikere at blive helt visne). Remedierne var i orden; krus, øl, bordtennisbold og et hold ved hver sin ende af bordet – klar til kamp. Lillebror fik i dagens anledning lov til at starte, og ved første kast ramte han klokkerent i det første krus. BUM. Ved næste kast ramte han igen direkte ned i pyramidens næste kop. Jeg var målløs! Heldigvis for os, viste det sig at være begynderheld og desværre for ham, kørte hans søster med klatten, så vi vandt første runde. 1-0 til søster & V. Drengene krævede revanche, hvilket førte til en sejr fra deres side. 1-1. Altså stod det lige. Det hele måtte naturligvis afgøres med en sidste og afgørende runde. På dette tidspunkt var søster-svagdrikker her blevet en anelse dårlig, så runde 3 var ikke hendes bedste indsats. Heldigvis sørgede V for at finde sit talent fra gymnasietiden frem igen, så vi alligevel fik klasket drengene. Det blev altså til en ‘bedst ud af tre’-sejr  til os.

1Man ser åbenbart sådan ud, når man lige har banket to 13-årige i beerpong. Det skal lige siges, at det er første gang, at jeg har ramt så mange kopper i det samme spil… det er vist faktisk bare generelt én af mine første sejre nogensinde. Ergo: jeg må godt være stolt!


3Et par ord til min bror:

Kære lillebror. Det er helt utroligt, at tiden er fløjet sådan afsted. Engang var du en kær lille gut, som jeg nemt kunne bære i mine arme, svinge rundt eller vælte omkuld, hvis du blev for meget. I dag er du en stor flot fyr, og hvis nogen bliver væltet omkuld, er det mig. Nu er det dig, der bærer mig og ikke omvendt. Jeg kan nemlig ikke længere bære dig, for du er både højere, bredere, tungere og stærkere end mig.  Men jeg kan love dig én ting: selvom jeg ikke længere er fysisk stærk nok til at løfte dig i mine arme, er mine følelser for dig stærkere end alt, du nogensinde kan komme i tanke om. Stærkere end stål og titanium, stærkere end King Kong og stærkere end alle Marvels superhelte. Det må du aldrig glemme. Endnu en gang kæmpe tillykke med din konfirmation.
Jeg elsker dig af hele mit hjerte og det vil jeg altid gøre.
Udklip

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galla 2016: Rød løber, les lanciers & laksko