Ugen, der gik #7

Mine mål for 2017

2017goals

Okay, så klichébloggeren her har læst sine nytårsforsæt igennem én gang til med et par der-er-nu-gået-noget-tid-siden-nytår-og-jeg-tænker-allerede-mere-realistisk øjne. Det skal lige siges, at jeg inden jeg skrev netop det indlægg, havde brugt det store internet til at finde opskriften på de helt perfekte nytårsforsæt (ih, så original hun er). Resultatet blev disse “10 bud” (se dem HER), som jeg kort inden årsskiftet var på nippet til at svore, at jeg ville overholde. Jeg må dog indrømme, at 2016-Sara allerede var en anelse skeptisk ved udgivelsen. Og 2017-Sara er bestemt ikke mindre skeptisk. Dermed ikke sagt, at jeg synes, det hele er noget pladder, slet ikke – der er nogle rigtig fine indimellem. MEN jeg indrømmer, at jeg faldt i og lavede den klassiske jeg-bliver-nødt-til-at-skrive-noget-og-det-skal-altså-være-nu fejl, og at jeg vist blev lidt for inspireret af den dersens opskrift, som siger, at man skal skrive nogle super konkrete mål ned (fx. træning mindst 2 gange om ugen), hvilket tydeligvis bare ikke funker for mig. Jeg beklager. I må gerne grine og sige “hvad sagde jeg”. Men så også kun i dag. For fejlen var bestemt ikke at skrive mine mål for 2017, men måden jeg gjorde det på. Det blev for pligt-agtigt. Jeg tvang dem ud af ærmet. Derfor har jeg tilladt mig at lave en ny liste med mine mål rigtige for 2017. Disse har jeg tænkt over i længere tid. Jeg har mærket efter helt inde, om det egentligt er noget, jeg har lyst til at ændre på. Og det er det. Nogle er konkrete, andre mere abstrakte, men det gør ikke noget. Målet er, at listen skal fungere som en slags inspirationskilde til mine (og måske også dine?) gøremål i dette år. Aaand here they come:

Jeg vil arbejde med min jalousi. Som jeg skrev tilbage i mit indlæg om jalousi (læs det HER), så oplever jeg af og til, at den grønne jalousi-djævel tager overhånd hos mig. Jalousi gør absolut INTET godt for et forhold, så derfor vil jeg kæmpe for at mindske den – ja måske endda slippe helt af med den.

Jeg vil blive bloddonor. Jeg nævnte det kort i et tidligere indlæg, og har besluttet, at jeg grundet min blodtype nærmest ikke kan tillade mig at lade vær. (Som sagt er denne liste en række mål, jeg har tænkt over og ’smagt’ på i noget tid. Det har altså medført, at jeg faktisk allerede er i gang med dette mål. Jeg er meldt ind – nu er det bare at vente på, at karantænetiden er ovre, så jeg kan blive tappet)

Jeg vil melde mig som organdonor. Denne her er egentligt lidt tricky, for jeg håber jo inderligt, at mit samtykke til organdonation aldrig nogensinde vil blive brugbart. Alligevel synes jeg, at det er en sag, som er vigtig at tage stilling til. Der er rigtig mange, der ikke tager stilling – nok fordi det på mange måder er en svær tanke at skulle forholde sig til – hvilket jo betyder, at det er de pårørende, der i værste tilfælde skal stå med beslutningen. Puha, det ved jeg godt nok ikke, om jeg lige ville kunne klare, hvis det var mig.

Jeg vil fortsætte med at lytte til min krop. Faktisk er jeg allerede blevet super god til det, så jeg vil egentligt “blot” kæmpe for at fortsætte i den gode retning. Og måske kan jeg endda være med til at påvirke andre i en positiv retning også.

Jeg vil slutte af med et 12-tal i psykologi eller biologi. Uh, den er lidt risky at skrive herinde, hvis det så ikke lykkes. Især fordi jeg samtidig har en ambition om generelt at mindske karakterpres både for mig selv og andre. Dog er grunden til at jeg vælger at gå efter 12-taller i lige præcis disse to fag, at det er mine yndlings fag, og jeg ved, at jeg vil kunne score topkarakterer. Jeg sætter altså dette mål for at presse mig selv på en positiv måde. For at motivere mig selv er nok bedre beskrevet. Egentligt opfatter jeg det ikke som et pres, men som et realistisk mål, jeg vil gå efter.

Jeg vil skrive en rigtig artikel. Forstået som en artikel, der bliver udgivet for en rigtig avis. Jeg har et par gange fået at vide som kommentarer til blogindlæg, at jeg bør sende det ind til Politiken eller lign., men har aldrig gjort det, selvom jeg bestemt godt kan lide tanken om det. Altså må i år være tiden, hvor jeg kæmper for at kunne sætte flueben ved netop det.

Jeg vil kæmpe mod min frygt for at køre bil. Det er nu over et år siden, jeg fik mit kørekort, og alligevel føler jeg mig endnu ikke tryg ved at køre bil alene, på trods af at jeg egentligt er en udmærket billist. Det er en skræk, der skal overvindes, og det vil jeg kæmpe for. Vi har derfor lavet en lille regel herhjemme, der hedder, at det er mig, der kører, hver gang vi skal noget. Der er simpelthen ikke andet for end bare at kaste sig ud i det. 

Jeg vil lave min første vlog. Om hvad aner jeg virkelig ikke på nuværende tidspunkt, men jeg har jo heldigvis stadig 10 måneder tilbage til at finde ud af det!

Jeg vil shoppe mere genbrug. Jeg er mega fan af, at det bliver mere og mere in at shoppe genbrug. Som typen, der af og til spontant køber noget tøj for derefter at skifte mening om det kort tid efter, er det genialt at kunne spare penge ved at købe noget, som allerede har været brugt. Så er der ikke lige så stor skam i at skifte det ud igen. Derudover er der mulighed for at finde nogle anderledes ting i en genbrugsbutik. What’s not to like?

Jeg tænker at lave en revurdering af disse mål om en tre måneders tid. Så må vi se, hvor langt jeg er, om jeg måske endda har nået nogle af dem. Wish me luck!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen, der gik #7