Spontan sommerhustur

Sommerlykkelig

1ca7999c-3498-4d6e-97b9-12a6bf092ced

Som jeg forleden annoncerede med dette korte skriv, blev det sidste af familiens sommerferie beriget med en spontan tur i sommerhus. Min mor og bror havde netop været i selv samme sommerhus ugen forinden, men fik mulighed for at låne det i denne uge også. Der gik ikke længe før min mor atter havde pakket tøj, hund, søn og søns kammerat på vej mod Sjællands Odde. Tirsdag vinkede de farvel, og onsdag aften ville V og jeg komme op til dem. Dog besluttede jeg, at det simpelthen ville være for kort tid at være der, hvis vi først kom onsdag aften for at tage hjem igen fredag. Derfor spurgte jeg min søde kollega, om hun ikke ville tage min onsdagsvagt i butikken, hvilket hun var så skøn at sige ja til. På den måde kunne V og jeg altså køre allerede tirsdag aften og dermed få et helt døgn mere. Fantastisk!

Det var en rigtig god beslutning, siden at netop onsdag bød på helt fantastisk vejr. Vi var ude at bade både om formiddagen og igen om aftenen, da solen gik ned. Og selvom temperaturen ikke ligefrem var det samme som på Mallorca, så var det skønt med en ægte dukkert i Kattegat.
Derudover blev dagen brugt på at tegne, spille fodbold, og gå på jagt efter en gård, der solgte nye danske kartofler – OG tog MobilePay. Det lykkedes til sidst, så vi kunne lave lækker mad, endda på grillen. Jeg gik forinden en tur ved stranden og plukkede vilde blomster, vi kunne have stående på middagsbordet på terrassen, så min morfar og hans kæreste, når de kom, kunne se, hvordan jeg holder fast i traditionen om at pynte bordet fint med naturfund, fra de mange sommerferier jeg har spenderet hos dem som barn.

Jeg ville gerne vise jer en masse skønne billeder fra disse tre fantastiske dage, men de fleste af dem befinder sig altså på mit engangskamera, så ikke engang jeg kan glæde mig over dem endnu. Men det er jeg sikker på, at jeg kan så snart, de er fremkaldt – og dét glæder jeg mig til! I stedet må I forsøge at danne jer egne indre billeder, når jeg fortæller, at dagene foruden blomsterplukning og badning (som for mit vedkommende selvfølgelig lige skulle gøres uden tøj en enkel morgen – fordi nøgenbadning er så befriende og livsbekræftende), har stået på malebog (jeg gik totalt i barndomsmode med farveblyanter og prik-til-prik tegninger), brætspil, tedrikning, frokostbord i solen med sild i lange baner (I ved alt det typiske: karrysild, sennepsild, marinerede sild og kryddersild), slik og chips, kongespilsturnering med en klassisk “drengene mod pigerne” – og pigerne vandt (selvfølgelig), drinks, middagsgæster til hjemmelavet varmrøget laks, cykling og løb i naturen (jeg formåede at slå hul på albuen og skade mit knæ i forsøget på sidstnævnte – for SÅ sporty er jeg!) og sidst men ikke mindst fik vi lige klemt en lille shoppetur ind, der mest af alt bestod af et besøg i en hal med en masse outletvarer (kan du sige en milliard stykker tøj for ingen penge?).

Det har været helt vidunderligt med lidt familietid på denne måde, hvor der både har været plads til at være aktiv og til at lave absolut ingenting. Jeg er blevet mindet om, hvor meget jeg holder af at være i naturen, og hvordan jeg bør gøre dette noget mere. Jeg havde blandt andet et fantastisk øjeblik, hvor jeg sad helt alene i skoven og blot fornemmede naturen omkring mig. Det inspirerede mig til at skrive dette lille sommerdigt.

[Se også: Out of my comfort zone – læs mit første digt “Storbyen”]

img_4676

Som Mette Marie så fint beskriver det i dette indlæg, er lykken som en korkprop. Den kan forsvinde for en stund, men den vil vende tilbage igen. Altid. Og min korkprop er i fuld fart på vej op til overfladen lige nu. Faktisk føler jeg mig fuldstændig fyldt op med positive tanker og glade følelser langt det meste af tiden, hvilket er så dejligt efter den intense tid, det var at afslutte gymnasiet. Jeg tror, at der er nogle ting, som er faldet på plads indeni. Jeg har fundet mig selv. Ja, jeg tror sågar … at jeg er lidt sommerlykkelig.

Sara.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spontan sommerhustur